Ai intrebari? 0242.340 029 liceulnr1borcea@gmail.com

Bine ai venit pe site-ul oficial al Liceului tehnologic nr.1 Borcea

Profilul liceului: resurse naturale si protectia mediului

 Specializarea: tehnician in agricultura

Liceul Tehnologic Nr. Borcea este o instituție de învățământ preuniversitar subordonata Inspectoratului Școlar al Județului Călărași și Ministerului Educației.

Liceul Tehnologic Nr 1 Borcea, se află în mediul de rezidenṭă rural, în comuna Borcea, Judetul Călăraṣi. Comuna Borcea se află aṣezată în zona marginală – nordică a Judeṭului Călăraṣi, la 50 de km faṭă de Municipiul Călăraṣi. Primul local datează din anul 1868, având 4 săli de clasă, o cancelarie, o sală de sport și un hol, a fost renovat în anul 1995. În aceeași curte a școlii a fost construit în anul 1924 un local "Școala primară de fete" având 4 săli de clasă, o cancelarie, o cameră de materiale didactice și un hol. În perioada 1984-1992 în acest local a funcționat "Clubul elevilor". Datorită creșterii numărului de elevi se construiește în anul 1963 un nou local, cu etaj având 8 săli de clasă, un laborator și alte dependințe. Ulterior în anul 1972 a fost alipit acestui local o sală de sport la parter și două săli de clasă la etaj. Acest al treilea local are o curte proprie cu bază sportivă și atelier didactic.

Din anul 1981 Ṣcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 Borcea a funcṭionat cu un număr de 2-3 clase de ucenici, apoi din 2004 cu 3 clase de Ṣcoala de Arte ṣi Meserii ṣi o clasă de an de Completare, în domeniul Agricultură.

În anul 2006 Ṣcoala cu clasele I-VIII Nr 1 Borcea a devenit Grup Ṣcolar Borcea cu clase de liceu, curs de zi, filieră tehnologică, profil Resurse Naturale ṣi Protecṭia mediului, specializarea Tehnician în agricultură ṣi ṣcoala profesională de 2 ani cu specializarea Agricultor culturi de câmp.

În anul 2011, Grup Școlar Borcea devine Liceul Tehnologic Nr. 1 Borcea, alăturându-i-se structuri: Școala Gimnazială Nr. 3 Borcea, GPN Nr. 1 Borcea și GPN Nr. 3 Borcea.

Din 2020 am adăugat la oferta școlară, în cadrul învățământul profesional, specializarea Horticultor.

Descarca prezentarea

Afla misiunea, viziunea, valorile noastre, precum si OFERTA EDUCAȚIONALĂ ANUL ȘCOLAR 2021-2022.

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image